A pápa és Julia Roberts is a szombattartást méltatja

Ferenc pápa, a Római Katolikus Egyház vezetője a zsidók szombattartását méltatta és hasonlóra buzdítja híveit. Hasonlóan nyilatkozott a Sábát szentségéről és a szombattartás zsidók szerinti rítusáról Julia Roberts filmsztár is.

Ferenc pápa az amerikai CBS News hírcsatorna patinás 60 minutes című műsorának készült interjúban közölte:

„Feszített életmódot élünk reggeltől késő estig. Ez romboló hatással van úgy fizikailag, mint lelkileg és spirituálisan. Sőt! Ez tökreteszi családi életünket és társadalmunkat. ’A hetedik napon megpihent!’ Ahogy a zsidók őrzik és megtartják a szombatot a mai időkig, az rendkívül figyelemreméltó. Szombaton pihennek. Egy napon egy héten legalább. Hálával Istennek, Istenszolgálattal, családi együttléttel, játékkal és hasonlókkal. Hisz nem vagyunk robotok!”

– YouTube

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Hasonlóan nyilatkozott a zsidók szombattartásának fontosságáról Julia Roberts színésznő is. A világsztár Instagram-oldalán a karanténnal és az egymás közti távolságtartással kapcsolatban azt írta:

„Mi lenne, ha úgy gondolnánk minderre, ahogy a szombatra? Mint a legszentebb időre. Nem szabad utazni, nem szabad vásárolni és kereskedni. Egy időre mintha feladnánk azt, hogy megváltoztassuk a világot. Énekelnek. Imádkoznak. Azokkal töltenek időt, akik igazán fontosak számukra. Értékrend minden előtt!”