Magyar turistáknak segít hazajutni a tel-avivi magyar nagykövetség

A konzulátus a közösségi oldalakon kiadott felhívásában a koronavírus járvánnyal összefüggő, rendkívüli utazási korlátozások miatt a zsidó államban rekedt magyar állampolgárok számára kínál konzuli segítséget.

A felhívás szövege szerint amennyiben bármely, Izraelben tartózkozó magyar turistának nehézségei akadnak a Magyarországra való hazajutással, keresse a Konzulátust a [email protected] címen vagy hívja a +36-80-36-80-36-os számot.

Segítünk

ZSINAGÓGÁK 26 – A KISKŐRÖSI ZSINAGÓGA: Kiskőrösre az első zsidók a 1… 8. század végétől kezdve költözhettek. Az orthodox hitközség a legnépesebb az 1930-as években volt, amikor a létszáma elérte majdnem a 600 főt is, mely az összlakosság 4,5%-át jelentette.

Magyarország különgépet küld azért a 146 magyarért, aki Marokkóban rekedt, amiért az észak-afrikai ország az új koronavírus-járvány miatt leállította a menetrend szerinti repülőjáratokat – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebookon szerda reggel.

A politikus emlékeztetett, hogy több tízezer külföldi ragadt az utazási korlátozás miatt az arab országban.

„Néhány órával ezelőtt telefonon egyeztettem marokkói külügyminiszter kollégámmal, akivel sikerült megállapodnunk abban, hogy a repülőgép csütörtök reggelre leszállási engedélyt kap Marrákesben, így még a marokkói légtér teljes lezárása előtt haza tudja hozni az ott rekedt magyarokat”

— tudatta a miniszter.

Szijjártó Péter aláhúzta: ez az eset is világosan bizonyítja, hogy egyre szűkülnek a menetrend szerinti légi közlekedés lehetőségei.

Ezért a tárcavezető „tisztelettel arra kért” minden külföldön tartózkodó és onnan hazatérni szándékozó magyart, hogy haladéktalanul intézkedjen a hazautazásáról, mert a nemzetközi légi forgalom egyre szigorúbb korlátozásai rövid időn belül teljesen ellehetetleníthetik azt.