Gyerekeknek magyarázza el a világjárványt egy új könyv

A kis képes történetek nagyszerű eszközök arra, hogy segítsünk a gyerekeknek hozzászokni az új veszélyhelyzethez.

Ismerjük be: a koronavírus körüli események sokunkat aggodalommal tölt el. Az iskolák zárva, és sok szülő számára jelent kihívást a gyermekek otthoni oktatása. Felmerül a kérdés: hogyan beszéljünk a kicsikkel a kialakult helyzetről?

A Kveller egyik írásában olyan zsidó anyukát mutat be, aki különleges könyvecskét készített a legkisebbek számára. Meredith Polsky angol nyelvű művét bárki könnyen letöltheti innen.

My School is Closed Today

Each page of your material is set as a background image on a PowerPoint slide. This allows you to draw on the page as well as move objects onto the page. Great for Telepractice! Same as above, but with some of our most common token symbols.

„Nem vagyok beteg. A barátaim sem betegek. Azért maradunk itthon, hogy segítsünk az embereknek megőrizni az egészségüket”

— olvasható a My School is Closed lapjain.

„A kis képes történetek nagyszerű eszközt jelentenek arra, hogy segítsünk a gyerekeknek hozzászokni az új helyzethez”

— hangsúlyozza a szerző, aki több zsidó szervezet munkatársaként is gyermekekkel foglalkozik. Kiemelte: kezdetektől fontosnak tartotta, hogy a gyerekek tudják, hogy tanáraik szeretik és hiányolják őket.

„Azt kívánják, bárcsak láthatnák őket”.

Elmondása szerint most a családok egyik legnagyobb feladata, hogy megfelelően kezeljék azt a stresszt, ami az ismeretlentől való félelem okoz sokak számára.

A háromgyermekes anyuka ezen kívül azt javasolja, miközben a szülők új napirend kialakításával igyekeznek segíteni az otthon maradt gyerekeket, közben magukról se feledkezzenek meg, és időnként tartsanak egy kis szünetet.

A My Schhol is Closed című könyv illusztrációja. Kép forrása: lessonpix.com