Koronavírus-konferenciát fújtak le a koronavírus járvány miatt

A New York-i rendezvényen az lett volna a téma, hogy hogyan reagáljanak a vállalkozások a járvány okozta helyzetre, de inkább lemondták a konferenciát – írja a Bloomberg.

Az amerikai kormányzati tanácsadó testülete, a Council on Foreign Relations (Külügyi Kapcsolatok Tanácsa) törölte a kerekasztal-beszélgetését, amelynek éppen az lett volna a témája, hogy mit tehetnek a vállalkozások világjárvány okozta veszteségek mérséklésére. A szervezők végül úgy döntöttek, hogy a koronavírus terjedése miatt inkább lemondják a rendezvényt.

A szervezet a többi rendezvényét is lemondta április 3-áig. Mások is hasonlóan jártak el New Yorkban. Az éves autókiállítás is elmarad, mert a szervezők inkább augusztusra halasztották a sok látogatót vonzó bemutatót.

A többi nagy rendezvény is sorra mondják le New York környékén, miután ott is terjed a koronavírus, amely New Rochelle-ben kezdődött. A Nemzeti Gárdát is odavezénylik, hogy segítsenek lezárni a nyilvános helyeket, ezzel is csökkentve a vírus terjedését.

New York, Times Square fotó: EPA/JUSTIN LANE

A Bloomberg számításai szerint a koronavírus terjedése miatt az Egyesült Államokban eddig több mint 50 nagy vállalati eseményt mondtak le, amelyeken csaknem egymillió ember vett volna részt.