A kormány és az ellenzék sem ünnepel március 15-én

A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség az ország legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek.

„Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja” – hangsúlyozták.

Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

Az ellenzéki pártok – a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok – is úgy döntöttek, hogy a koronavírus miatt lemondják a március 15-i közös ünnepségüket – közölte a Momentum szombaton a rendezvény Facebook-oldalán.

A közlemény szerint a koronavírus egyre nagyobb kockázatot jelent Magyarországon is: a tájékoztatások alapján jelenleg öt koronavírusos betegről tudunk az országban.

Az operatív törzs szombaton a március 15-i rendezvények lemondását javasolta – emlékeztettek.

„Az ellenzéki pártok ezért az érdeklődők egészségének védelme érdekében közösen úgy döntöttek, hogy lemondják a március 15-i közös ellenzéki megemlékezést” – írták, a Budapestre, a Batthyány térre tervezett rendezvény Facebook-oldalán.

Félelem a kontrollvesztéstől: a koronavírus megrázta az izraeliek életvitelét

A társadalom mindig is bízott katonai vezetőiben, ez a bizalom azonban láthatólag nem terjed ki az egészségügyi miniszter személyére.