Megszökött egy koronavírusos beteg a pestszentlőrinci rendelőből

Közölték vele, hogy mentőt hívnak hozzá, hogy kórházba vigyék kivizsgálásra, de ő többször is azt kérte, hogy hadd menjen el. Majd egyszer csak kisétált.

A figyelmeztetés ellenére elment egy holland beteg a Zsebők Zoltán Szakrendelő karanténnak átalakított rendelőjéből, pedig koronavírus-gyanúval vizsgálták. A rendelőt fertőtlenítették, a férfit a rendőrség keresi – írja a hvg.hu. Az esetről a Facebookon számolt be Szaniszló Sándor, a kerület polgármestere.

Egy holland állampolgárról van szó, aki XVIII. kerületi lakos, és a délelőtt ment el orvoshoz. Fejfájásra és magas lázra panaszkodott. Van egy másik holland ismerőse, akinél nagy valószínűséggel diagnosztizálták a koronavírust – írja a lap.

A hvg.hu beszámolója szerint Kiss Nóra Szintia, aki a beteget kivizsgálta, azt mondta el, hogy délelőtt 9 órakor, amikor a rendelés kezdődött, a férfi az elsők között érkezett. Amint felvetették a fertőzés gyanúját, lezárták a rendelést, másik beteg nem érkezett meg oda, gyakorlatilag karantént csináltak a rendelőből. Közölték vele, hogy mentőt hívnak hozzá, hogy kórházba vigyék kivizsgálásra, de ő többször is azt kérte, hogy hadd menjen el. Majd egyszer csak kisétált.

A teljes cikket itt olvashatja el.

Koronavírus: már négy fertőzött van Magyarországon

A negyedik pozitív teszt az egyik fertőzött iráni diák barátnőjénél született.