Palesztin imám: a zsidók gyűlölete vallási kötelezettség

Juszuf Makharzah jeruzsálemi prédikációjában beszélt erről, amit egy libanoni TV-csatorna is közvetített.

Egy palesztin vallási vezető nyilvánosan támadta meg Mahmúd Abbász kijelentését, miután a Palesztin Hatóság feje a múlt héten eretneknek nevezte azokat a muszlimokat, akik a zsidókra ellenségként tekintenek.

Az Israel Hayom nevű hírportál szerint Juszuf Makharzah egy pénteki prédikációban szólalt fel Jeruzsálemben, ahol kijelentette:

a zsidókkal szembeni ellenségesség iszlám vallási kötelezettség, és azok a muszlimok, akik nem mutatnak ellenségeskedést a zsidók felé, azok eretnekek.

Palesztin imám: Franciaország úgy fog járni, mint Magyarország Mohácsnál

Abu Taqi Al-Din Al-Dari arról is prédikált a jeruzsálemi Al-Aksza mecsetben, hogy a franciák egyik hibája, hogy már nem vállalnak gyerekeket — szúrta ki a MEMRI.

A vezető üzenetét a libanoni Al-Waqiyah TV-csatorna is közvetítette. Szavainak alátámasztásához a Koránból is idézett egy szakaszt, ami szerint a zsidók ellenségesek a legintenzívebben a muszlimokkal szemben. Majd Abbásznak szegezte a kérdést:

„Honnan tanultad az iszlámot? A tanácsadódtól, Mahmud Al-Habbastól? Vagy az izraeli politikusoktól, Josszi Száridtól vagy Josszi Beilintől? Szerinted az iszlám egy lefejezett hulla? Oh Abbász, az iszlám sosem fog meghalni a hívők szívében!”