Felállítja a kerekesszékeseket az izraeli találmány

Új találmánnyal kívánja javítani a mozgásukban korlátozott emberek életminőségét egy izraeli cég, amely zöld utat kapott az amerikai piacra lépéshez is.

Az UPnRIDE-nak elnevezett masina első ránézésre olyan, mint egy Segway, ami a turisták kedvelt mobil alkalmatossága világszerte. Ezesetben viszont a legkevésbé sem egy vagány attrakcióról van szó. Ez az évekkel ezelőtt megálmodott járgány ugyanis nem más, mint új esély a kerekesszékesek életminőségének javítására.

Az UPnRIDE-dal egy álom válik valóra.

– mondta a találmány kitalálója, Amit Goffer, aki maga is mozgáskorlátozott. A férfi hét évvel ezelőtt beszélt először arról egy nyilvános fórumon arról, hogy min dolgozik – idézi a történetet az United with Israel.

UPnRIDE Testimonials

Various wheelchair users tell their experience on the UPnRIDE.

A találmányt már sikerrel mutatták be Izraelben, most pedig, egy szükséges engedély beszerzése után immár a hivatalos akadályok is elgördültek az UPnRIDE csapata elől, és az amerikai mozgáskorlátozottak milliói előtt is hozzáférhetővé válhat a különleges szerkezet.

„Azzal, hogy lehetővé teszi a használójuk felegyenesedését, az UPnRIDE számos egészségügyi, gazdasági és társadalmi haszonnal jár” – mondta a cég vezérigazgatója, Oren Tamari, aki szerint találmányuk csökkenti a fogyatékosság szembetűnő mivoltát, és új perspektívát kínál a kerekesszéket használók számára a világról – így másképp tekinthetnek a körülöttük lévőkre és azok is rájuk.

Az új szerkezet alkotói szerint a találmány teljes és biztonságos funkcionális mobilitást biztosít a kerekesszékkel élő felhasználók többségének, akik eddig valamilyen betegség miatt csak korlátozott fizikai mozgást tudtak végezni.