Koronavírus: bezárták a Louvre-t a pánikoló dolgozók

Mérgelődő látogatók hosszú sorai kígyóztak vasárnap a Louvre előtt, míg ki nem derült, hogy hiába várakoznak, a múzeum nem fog kinyitni. 

A Louvre dolgozói vasárnap csaknem egyhangúlag úgy döntöttek, hogy élnek azon törvény adta jogukkal, miszerint megtagadhatják a munkát, ha a munkavégzés „súlyos és közvetlen veszélyt jelent az életükre vagy az egészségükre”.
Az igazgatóság délután közleményt adott ki arról, hogy a Louvre aznap már nem nyit ki.

Egyelőre nem tudni, hogy mi lesz hétfőn, amikor a munkavállalók képviselői az igazgatósággal és orvosokkal vitatják meg a helyzetet.

A dolgozók félnek a vírustól, mivel a Louvre-ban évente 9.6 millió látogató fordul meg.

Az internetezők kreatívak voltak a bejelentéssel, a világhálót elöntötték a mémek.

Az alkalmazottak azt követelik, hogy a látogatókat vessék alá egészségügyi szűrésnek a dolgozók védelme céljából, ha pedig előfordulnak fertőzések, a múzeumot zárják be. A dolgozók kértek szájmaszkot is, de eddig csak kézfertőtlenítőt kaptak.

A dolgozókat képviselő szóvivő az AP-nek elmondta, hogy a francia kormány szombati intézkedése, amellyel betiltotta az 5000 fősnél nagyobb zárt rendezvényeket, csak tovább növelte a múzeumi alkalmazottak félelmeit, mert a Louvre naponta turisták tízezreit fogadja.

Lesz-e nyáron foci-Eb?

A járvány azért lehet befolyással a kontinensviadalra, mert Róma az egyik helyszín, és Európában Olaszországot sújtja legjobban a betegség.