Koronavírus: Tom Cruise karanténban

Legújabb filmjének olaszországi forgatását el kellett halasztani, miután a színész a koronavírus-karantén miatt luxushoteljében ragadt. Sem ő, sem stábja nem fertőződött meg.  

Tom Cruise legújabb, hetedik Mission Impossible filmjének forgatására érkezett három hétre Olaszországba, azt azonban a vírussal kapcsolatos hatósági rendelkezések miatt el kellett halasztani — jelentette be a Paramount Pictures a hétfői napon.

A forgatás a tervek szerint hétfőn kezdődött volna Velencében, az éves karnevál utolsó két napján. A karnevált azonban törölték vasárnap. Az új koronavírusos betegek száma 220-ra emelkedett a térségben, így Olaszország északi régiójának nagy részét lezárta, ezzel kívánva megfékezni a járvány továbbterjedését.

A színész és stábja tehát a Gritti Palace luxushotelben karantén alá került, azonban nincs hír arról, hogy bármelyikük megfertőződött volna. A stáb brit tagjai hamarosan hazatérnek Nagy-Britanniába, ahol érkezésük után azonnal tesztelni fogják őket.

Szóvivője szerint Cruise még meg sem érkezett az országba, mikor a forgatást leállították. A stúdió nem nyilatkozott arról, meddig is kell majd Olaszországban maradnia, és mikor kezdik újra a forgatást, az előzetes tervek szerint azonban az új Mission Impossible 2021 júliusában kerülhet mozikba, míg az azt követő 8. rész 2022-ben.

Koronavírus Olaszországban: „Nem látjuk előre, milyen irányban terjed a kór”

Olaszországban eddig hét halálos áldozata van a vírusnak, 220-an fertőzöttek. Kínában azonban a járvány csillapodni látszik.