Először járt hivatalosan rabbi a szaúdi király palotájában

Szaúd-Arábia királya, Szalman öt történelmi vallás vezetőjét fogadva a királyi palotában kijelentette, hogy országa vissza kíván térni a korábbi muszlim tradíciókhoz, melyek nyitottságot hirdettek más vallásokkal szemben – írja a The Jerusalem Post.

A zsidóságot David Rosen rabbi képviselte, aki ismert név a vallásközi párbeszédek világában. Különösen érdekessé tette Rosen jelenlétét, hogy az eredetileg amerikai rabbi izraeli állampolgár, aki jelenleg is Izraelben él. A megbeszélésen keresztény, buddhista és hindu vallási vezetők is képviselték vallásaikat.

Rosen elmondása szerint Szalman király beszélt az országában zajló változásokról és arról a nyitottságról, melynek történelmi tradícióihoz vissza kívánnak nyúlni.

„A király részletesen ecsetelte az iszlám történelmi nyitottságát és azt, miként vetett ennek véget a politikai nyomás” – mesélte Rosen, hozzátéve, hogy „jelenlétem mindössze tükrözi azt az új valóságot, mely Szaúd-Arábia nyitottságát jellemzi”.

A rabbi kiemelte, hogy nyugati mércével mérve Szaúd-Arábia még most sem nevezhető nyitott államnak, ugyanakkor magához mérten „drámai fordulatot vett az utóbbi időben.”

Előbukkant a szörny, amely lassan lenyeli Libanont

A síita terrorszervezet ellenőrzése alá hajtotta a katonaság és hírszerzés nagy részét is, sőt.