Turisták fertőzhettek koronavírussal Izraelben

180 izraeli diákot helyeztek karantén alá egy koronavírussal fertőzött dél-koreai turistacsoport miatt. 

Több dél-koreainál diagnosztizálták a koronavírust, akik egy hete még izraeli körúton vettek részt. Az izraeli hatóságok úgy kezelik az ügyet, hogy a turisták már fertőzöttek voltak, mikor Izraelben jártak. Az egészségügyi minisztérium arra kérte a lakosokat, hogy mindenki, aki kapcsolatba került velük vonuljon karanténba — számolt be a The Jerusalem Post. 

Már 180 izraeli diák jelentkezett, akik több helyszínen együtt tartózkodtak a koreai turistákkal.Közülük egy 90 fős diák csapat és 10 tanáruk például pont ugyanakkor járt Maszadában, mint a fertőzött csoport.

Az egészségügyi minisztérium szerint nagyon nagy az esélye, hogy valaki elkapta a vírust.

Izrael az eset miatt visszafordított egy Szöulból érkező gépet a tel-avivi Ben-Gurion reptéren és csak az izraeli állampolgárokat engedték leszállni a gépről. Dél-Korea tiltakozott a lépés ellen, de Izrael szerint indokolt volt a döntés — írja a The Times of Israel. 

Szombaton egy rövid ideig az állt az egészségügyi minisztérium honlapján, hogy a nem izraeli állampolgárok számára lezárják a határokat. Ezt az üzenetet később magyarázat nélkül törölték a honlapról.

Egyelőre egyetlen fertőzöttről tudnak Izraelben. A hölgy a Japánban veszteglő Diamond Princess óceánjárón kapta el a betegséget.