Sophia Loren holokausztdrámával tér vissza a Netflixen

Több mint tíz év kihagyás után hamarosan visszatér a 20. századi mozirajongók egyik legfényesebb csillaga, akit az internetes mozicsatornán láthatnak újra egy különleges történelmi alkotásban.

A Netflix szerezte meg a vetítési jogát annak az olasz filmnek, amely a nagy díva első alkotása lesz több mint egy évtizedes hallgatás után. Ráadásul a fia rendezésében visszatérő 85 éves Loren egy holokauszttúlélőt alakít — írja a JTA.

Romain Gary Előttem az élet című, álnéven írt regényének filmes adaptációjában főszerep jutott az olasz színésznőnek, aki Madame Rosa szerepében egy holokauszttúlélőt formál meg. A szerep szerint Loren összebarátkozik egy muszlim kisfiúval a film során.

Gary művéből 1977-ben már készült egy nagy sikerű francia film, amelyet az izraeli Moshé Mizrahi rendezett. Akkor Madame Rosa címszerepét Simone Signoret kapta.

A filmet a színésznő fia, Edoardo Ponti rendezte, de az ő adaptációja teljesen más aspektusból közelíti meg a történetet. A filmet Olaszországban forgatták, Sophia Loren sokszor napi tíz órában dolgozott a szerepén.

A JTA egy filmes szakportálra hivatkozva idézi Lorent, aki nagy elégedettséggel nyilatkozta: nagyon örül annak, hogy a filmet a Netflix vetíti majd.

Ezzel alighanem arra is gondolhatott, hogy a mai Olaszországban is játszódó, több idősíkon futó alkotás szereplőinek — például egy feketebőrű, muszlim kisgyermeknek — szenvedéseit feldolgozó alkotás így talán még szélesebb közönség előtt is bemutatkozhat.

Sophia Loren holokauszttúlélőként tér vissza a filmvászonra

Újra forgat a 84 éves olasz filmlegenda. Hosszú kihagyás után Romain Gary, Előttem az élet című álnéven írt regényének filmes adaptációjában fog főszerepet játszani.