A fekete ortodox zsidó rapper, aki Hitler legrosszabb rémálma lenne

A rapper egy Seattle-ből származó fekete zsidó, aki ma már Jeruzsálemben él és szerinte, ha Hitler élne, ő lenne a legszörnyűbb rémálma – írja a JTA alapján a Kibic.

Nissim Black tudja, hogy bármerre jár, mindenhol feltűnést fog kelteni:

„Mindenki ugyanazt kérdezi: még mindig fekete vagy? Mennyire vagy fekete? Hogy lehetsz akkor zsidó is? A zsidók nem fehérek?” – meséli a rapper izraeli otthonában. „Nem, nem csak fehérek, válaszolom erre én.”

A kérdések bosszantják, érthetően. Igen, ő fekete és zsidó, ráadásul ortodox is. (…) Black nagyapja muszlim volt, az iszlámon keresztül került először kapcsolatba a vallással. A rapper szerint gyerekkorában muszlimnak vallotta volna magát, ha valaki megkérdezte volna tőle, milyen vallású. 13 évesen megkeresztelték, miután a Gospel Mission Youth Center nyári táborában nyaralt, később betért a zsidóságba.

(…) Black tisztában van azzal, hogy nem felhőtlen a viszony a fekete és a zsidó közösségek között. „Sajnos, főként New Yorkban, sok erőszakos incidens történt az utóbbi időben az afroamerikaiak és a vallásos zsidók között. [sic!] Ez a helyzet egyre jobban kezd elmérgesedni”, mondja Black.

A teljes cikk itt olvasható.

„Nincs rá ok, hogy zsidókat támadjanak. De érthető” – VIDEÓ

Arról kérdezték Brooklyn járókelőit, mit gondolnak az elmúlt hetek antiszemita támadásairól. A válaszok ijesztő képet festenek.