Zsidóviccel nyitott a Mi Hazánknál a Fidesz kultúrharcosa

A szélsőjobboldali párt szabadegyetemének vendégeként éles bírálattal illette a konzervatív gondolkodókat, és lapunkat is idézve szórakoztatta közönségét.

Szakács Árpád, a MediaWorks Hungary Zrt. központi szerkesztőségének pár hete elköszönt főszerkesztője — aki a teljes megyei laphálózatért is felelt — óriási tetszésnyilvánítások közepette tartotta meg előadását tegnap a Toroczkai-féle Mi Hazánk Fekete István szabadegyetemén, ahol a „magyar kultúra ellenségeiról” szónokolt – írja a 444.

A Fidesz egyik vezető kultúrharcosaként ismert Szakács előadása előtt rögtönzött lapszemlét tartott, idézve csütörtökön megjelent írásunkat. Talán ennek is betudható, hogy ezután egy zsidó viccet mondott el.

A kifejezetten gúnyos és rosszízű poén után megkérdezte elégedettnek tűnő hallgatóságát: „Alakul a hangulat, ugye?”

Streamable Video

Watch this video on Streamable.

Mint az a 444 tudósításából kiderül, Szakács performansza úgy foglalható össze, hogy nemzetközi tudatformálás zajlik már jó ideje, aminek a célja a magyar identitás elfoglalása és megszüntetése.

„Ami ma megjelenik a magyar kultúrában, az mind külföldről jön először, egy nemzetközi, globális üzenetnek és új világképnek a formálódásai csapódnak le ezeken a hálózatrendszereken”

– állította az előadó, aki korábban olyan nézeteket is vallott, hogy „a liberalizmus, a nácizmus, a kommunizmus és az ebből kinövő baloldal egy és ugyanaz.”

Szakács meglepő kirohanást intézett az avantgárd ellen, ami szerinte előre megfontoltan a polgári kultúra megsemmisítését tűzte ki célul. Élesen nekiment a hazai konzervatív oldalnak is, mert úgy véli, azok „elveszítik a fiatalokat, az utódaikat, a jövőt”.

Nagy erőrendszert vagy hálózatrendszert nem látok ebben a pillanatban, ami a magyar kultúrát, a magyar identitást támogatja. Ha van ilyen, szóljanak, hátha én is észre tudom venni

— szúrt oda a kormányzatnak Szakács, aki szerint az eddigi időszak kultúrpolitikája úgy tűnik, hogy nem tartja a magyar identitás támogatását fontosnak.

A teljes beszámoló itt olvasható. Címlapfotó: 444.hu.

A Hír TV kitörésének napja és a kettős beszéd

Az elhíresült „becsület napi” tudósítás nem egyszerűen a csatorna, hanem a kormány botránya is. Seres László írása.