Nem tűri a palesztin terror kritikáját a Harvard elit klubja

Fiatal zsidó nő perli a Harvard Klubot, miután a PFSZ korábbi szóvivőjének feltett kérdését követően inzultálták őt egy rendezvényen, majd bocsánatkérés helyett kirúgták. 

Már a New York-i társadalom felső rétegének elit klubjait is elérték az Izrael-ellenes botrányok. Vanesa Levine korábbi Harvard klubtag édesanyjával vett részt a szervezet palesztin párti rendezvényén, ahol egy kérdés feltevése után inzultálták, a tömeg kiabálással akarta őt elüldözni, majd a biztonságiak megkérték, hogy hagyja el a termet. A lányt az esetre hivatkozva kirúgták a klubból — írja a New York Post.

Levine beperelte a Harvardot és a tagságának visszaállítását követeli az elit klubba, amelynek korábban tagja volt mindkét Roosevelt elnök és John F. Kennedy is.

Minden egy előadással kezdődött. Vanesa Levine és izraeli édesanyja ellátogattak a klub előadására, ahol Rashid Khalidi, a Palesztin Felszabadítási Mozgalom korábbi szóvivője beszélt. Az előadás címe „Százéves háború Palesztina ellen”. Levin az első kérdezési lehetőségnék jelentkezett, és megkérdezte Khalidit: „hogyan lesz béke a Közel-Keleten, ha a palesztinokat arra tanítják, hogy támogassák a zsidók és izraeliek elleni terrorizmust.”

A Levin perdokumentumai szerint a teremben erre ordibálás tört ki és neki esett egy Faris Mousa Saah nevű professzor, aki pénzügyet oktat a Harvardon.

Ribancnak nevezte arabul, majd megragadta a karját, hogy kitépje a kezéből a mikrofont.

Végül hagyták, hogy feltegye a kérdését, de hamarosan megjelent mellettük egy biztonsági ember és kérte, hogy ő és édesanyja távozzanak. A hallgatóság kiabálása közepette hagyták el a termet, miközben a tömeg azt kántálta: „kirúgatunk téged!”

A lány az eset után felvett egy videót, amiben beszámol a történtekről:

A professzor, aki megragadta a lány kezét később azt állította, hogy „Levine mániákusan lengette a mikrofont és féltem attól, hogy megtámadja az előadót.” Saah a Postnak később már azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik, hogy ott lett volna az előadáson.

A Harvard Klub vezetősége azt követelte, hogy Levine vegye le a rövid videót, de ezt ő megtagadta. Bár a biztonsági szolgálata által készített vizsgálat megerősítette a lány beszámolóját, a klub figyelmen kívül hagyta az inzultust és úgy döntött, hogy eltávolítja Levine-t. A vezetőség feje Stephen Younger demokrata politikusoknak dolgozó ügyvéd.

„Miss Levine megzavarta a klub programját. Ezt követően a belső szabályzatnak megfelelően megfosztottuk őt tagságától” — nyilatkozta a Harvard Klub szóvivője.

Levine szerint igazságtalan eljárás áldozata lett és pokollá vált az élete az incidens óta.