Megérkeztek Franciaországba, és tünetmentesek a Vuhanból elhozott magyarok

Megérkezett vasárnap délután az európai állampolgárokat, köztük magyarokat szállító repülőgép az új koronavírus okozta járvány epicentrumából a dél-franciaországi Istres katonai repülőtérre.

A 250 utas közül 65 francia, a többi további harminc ország állampolgára – értesült a BFM francia hírtelevízió.

Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszter az RTL kereskedelmi rádióban elmondta: az érintett országok nagy része lehetővé teszi, hogy az utasok azonnal hazatérhessenek saját országaikba. A tárcavezető ugyanakkor nem pontosította a külföldi utasok átvételének technikai részleteit és helyszínét.

Tünetmentesek azok a magyarok, akik elhagyták Vuhan várost – nyilatkozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap délután telefonon az MTI-nek.

Menczer Tamás elmondta: nem sokkal fél 3 után megérkezett Franciaországba az a repülő, amely mások mellett azt a hét magyar állampolgárt is hozta, akik úgy döntöttek, hogy szeretnének hazatérni a lezárt kínai tartományból. Még indulás előtt két orvosi vizsgálaton is átestek. Mindegyik magyar jól van.

A magyarokat a Magyar Honvédség repülője hozza Budapestre még vasárnap – közölte.