Az El Al felfüggeszti kínai járatait a koronavírus miatt

A légitársaság közlése szerint rendelkezésük előreláthatólag március 25-ig lesz érvényben. Hasonlóan lépett a kínai Hainan légitársaság is, amely felfüggesztette Peking-Tel Aviv közvetlen járatát – írja a Ynet.

Kínában 231-ra nőtt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus áldozatainak száma és 9692-re a fertőzötteké péntekre virradóra.

Az izraeli légitársaság közleményében kiemelte „szeretnénk hangsúlyozni a személyes higiénia fontosságára való felhívásunkat, fontos, hogy a Kínában tartózkodók kerüljék az állatokkal való érintkezést és a zsúfolt köztereket.”

Az El Al közleményében tudatta, hogy egyelőre megtartják heti kétszeri, Shenzenbe tartó tel-avivi járatukat, azonban ha kedvezőtlen fejlemények alakulnak ki, felülvizsgálják döntésüket.”

El Al pilóták védőmaszkban, a légitársaság Hong Kongba tartó járatán

Felfüggeszti a Shanghai Airlines két budapesti járatát – közölte a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője pénteken a Facebook-oldalán.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint a Sanghajból Hszian, illetve Csengtu érintésével közlekedő két járat közlekedtetését függeszti fel a légitársaság, ami heti három járat kiesését jelenti. A Sanghaj-Hszian-Budapest járat február 6 és március 26, a Sanghaj-Csengtu-Budapest járat pedig február 4 és március 28 között nem közlekedik. A közvetlen, heti négyszer közlekedő Sanghaj-Budapest járatot a változás nem érinti.

Az Egyészségügyi Világszervezet (WHO) csütörtök este hirdetett nemzetközi vészhelyzetet a koronavírus miatt, ugyanakkor kereskedelmi és utazási korlátozások bevezetését nem ajánlotta.

A jelenlegi statisztikák szerint a vírust elkapók 2%-nál okozott halált a fertőzés, de az adatok még nem minden esetben megbízhatók, ezért a szakemberek még nehezen tudják prognosztizálni a vírus fertőzésének valószínűségét.

Koronavírus: A Lufthansa-csoport leállítja kínai járatait

A kínai Vuhanban rekedt német állampolgárokat a Luftwaffe gépei menekítik ki a járvány gócpontjából.