Kiengedték az orosz börtönből a korábban drogcsempészettel vádolt izraeli lányt

Vlagyimir Putyin orosz elnök órákkal az előtt írta alá Naama Iszakár kegyelmi kérvényét, hogy Benjamin Netanjahu elindult volna Washingtonból Moszkvába — írja a Tass orosz hírügynökségre hivatkozva a Jerusalem Post.

„Köszönöm barátomnak, Putyin elnöknek, hogy megkegyelmezett Naama Iszakárnak” – nyilatkozta Netanjahu.

Iszakár anyja, Jaffa Iszakár azt nyilatkozta, hogy közel egy éve várt erre a pillanatra:

„Hosszú út volt, amit senkinek sem kívánok. Semmi mást nem akarok, mint megölelni a lányomat. Megköszönöm Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek, hogy elkötelezett volt diplomáciai erőfeszítéseiben (…) és köszönöm Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, hogy kegyelmet mutatott”.

A lap által megszólaltatott magas rangú izraeli forrás szerint a kegyelemért nem kellett alkut kötni Oroszországgal, Putyin döntése gesztus volt Netanjahu felé.

A 13-as csatorna szerint Iszakár a jövőben is mehet Oroszországba, azaz úgy engedik el, mint bárki mást, és nem deportálják.

Jaffa jelenleg egy moszkvai hotelben várja a lányát. Mint nyilatkozta, nem sokat aludt, de örült, hogy legalább „jó vége lett”.

Naama Iszakárt tavaly április 9-én tartóztatták le a moszkvai repülőtéren, mert 9,5 gramm marihuánát találtak nála, amikor Indiából utazott haza Tel-Aviv felé, moszkvai átszállással.

Moszkva szabadon engedi a drogcsempészettel vádolt izraeli lányt

A kegyelmi kérvényt már csak Putyinnak kell szignálnia.