Hazaindul az orosz börtönben tíz hónapig fogva tartott izraeli lány

A Jerusalem Post arról számol be, hogy Naama Iszakár, az orosz börtönben tíz hónapig, drogcsempészet vádjával fogva tartott 26 éves lány ma elhagyta a börtönt.

Amint arról beszámoltunk, Vlagyimir Putyin orosz elnök jóváhagyta Iszakár kegyelmi kérvényét, a lány a Moszvában tartózkodó Benjamin Netanjahuval együtt tér majd vissza Izraelbe.

Netanjahu és felesége ma már találkozott is a lánnyal és édesanyjával, akik szívélyesen köszönték a miniszterelnök közbenjárást az ügyben.

„Nagyon örülünk, hogy látunk” – mondta Netanjahu Iszakárnak, „megyünk haza” – tette hozzá.

Naama és édesanyja, Jaffa a Netanjahu házaspárral. Fotó: Twitter

Mint ismeretes, Putyin ígéretéhez híven a napokban hagyta jóvá Iszakár kegyelmi kérvényét, melyet az izraeli miniszterelnök közleményben köszönt meg: „köszönöm barátomnak, Putyin elnök úrnak, hogy kegyelmet adott Naama Iszakárnak.”

Jaffa Iszakár, a szabadon engedett lány édesanyja azt mondta „hosszú út végére értünk, majd egy éve várunk erre a pillanatra. Most csak a lányomat akarom magamhoz ölelni. Szívből köszönöm Netanjahu miniszterelnök úrnak a sok erőfeszítést és köszönöm Putyin elnök úrnak, hogy kegyelmet gyakorolt.”

A lap információi szerint Iszakár és édesanyja Netanjahuval közös különgépen térnek vissza Izraelbe.