Macron kizavarta a templomból az izraeli rendőröket – videó!

A francia elnök azon húzta fel magát, hogy a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templom a francia kormány tulajdona, az őt kísérő izraeli rendőrök mégis bementek oda. Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből – számolt be az izraeli sajtó és a nemzetközi hírügynökségek.

„Mi, és itt mindenki tökéletesen ismerjük a szabályokat, és nem tetszik az, amit itt csinál, maga, ott előttem, menjen ki”

– mondja Macron, miközben vélhetően egy izraeli rendőrre mutat a tömegben a templom bejáratánál.

„Ismerjük a szabályokat, senki, senki, oké … nyugodjunk meg. Nagyszerű munkát végeznek a városban, hálás vagyok érte, de kérem, tartsák tiszteletben az évszázados szabályokat, amelyek nem fognak a személyemtől megváltozni, erről biztosíthatom önöket”

rivallt éles hangon az elnök a rendőrökre, miközben a kapu felé mutogatott, hogy kívül tágasabb.

Ava Djamshidi on Twitter: „Coup de colère de #Macron contre la police israélienne à Jérusalem. Dans les pas de Chirac en 1996 pic.twitter.com/DKP5ICThTK / Twitter”

Coup de colère de #Macron contre la police israélienne à Jérusalem. Dans les pas de Chirac en 1996 pic.twitter.com/DKP5ICThTK

A jeruzsálemi Szent Anna templomot 1856-ban ajándékozták az ottománok III. Napóleon császárnak, azóta a francia kormány tulajdona, ezért Macron szimbolikusan még látogatása elején felkereste a keresztények számára szent helyet. A hagyomány szerint itt állt Joakim és Anna háza, akik Jézus anyjának, Máriának a szülei, és maga Mária is ezen a helyen születhetett.

A keresztesek 1140-ben építették fel a Szent Anna templomot, amelyből aztán muszlim iskola lett, és egészen 1865-ig muszlim tulajdonban volt, amikor a franciáknak ajándékozták.

Egyik nagy elődjének, Jacques Chirac-nak is volt egy híres vitája izraeli rendőrökkel 1996-os látogatásakor, szintén a jeruzsálemi Óvárosban.

Jacques Chirac in Jerusalem: „What do you want, me to go back to my plane and back to France?”

Subscribe to France 24 now:http://f24.my/youtubeENFRANCE 24 live news stream: all the latest news 24/7http://f24.my/YTliveENSOT „Why is there still a prob…