Kamu bomba egy amszterdami kóser étteremben

Egy robbanószerkezetnek tűnő tárgyat helyeztek el egy chábád kóser étterem bejáratánál Amszterdam déli részén. 

A „bomba” egy szigszalaggal leragasztott kartondoboz volt, amiből vezetékek lógtak ki és egy apró kioldószerkezet volt a tetején.

A HaCarmel Étterem nem először szenved el antiszemita „heccet” — írja a The Algemeiner. 

„Az elmúlt négy évben ez már a negyedik alkalom, de nem fogjuk megadni magunkat, és továbbra is emelt fővel fogunk járni. Nem félek, és nem félnek a többiek se, továbbra is büszkén fogunk működni”

— jelentette ki Sami Bar-On, az étterem tulajdonosa.

Muslim man holding palestinian flag attacks Kosher restaurant in Amsterdam

A man holding a large stick while holding a Palestinian flag and wearing a Palestinian keffiyah, or shal, on his head proceeds to smash the window and kick d…

Bar-On elmondta, hogy tudják ki áll az incidens mögött és, azt is megjegyezte, hogy muszlimok voltak az elkövetők.

A HaCarmel először 2017-ben került be a hírekbe, mikor egy palesztin zászlót lengető férfi betörte a kirakatukat. A gyanúsított egy szíriai menedékkérő volt, akit végül vandalizmusért 52 nap börtönre ítéltek.

Egy másik alkalommal pedig tojásokkal dobálták meg az étterem ablakait.

Amszterdamot múlt év elején egy piaci késelés híre rázta meg, amikor zsidó apára és fiára rontott a szomszédos muszlim árus, és súlyos sérülésekkel kerültek kórházba. A férfit később beszámíthatatlan mentális állapotra hivatkozva nem vonta felelősségre a bíróság.

Beszámíthatatlannak ítélték az amszterdami zsidókat megkéselő muszlim férfit

Taha Ewis Bakri Abdel Ghani pszichiátriai vizsgálata után nem felelősségre vonható a márciusi, apát és fiát megsebesítő késeléses támadás ügyében.