Izrael állítólag hírszerzési információkkal segítette Szulejmáni kiiktatását

Feltételezések szerint a szíriai reptéren lévő informátorok adták ki az információt Szulejmáni titkos útjáról Damaszkuszból Bagdadba.

Az NBC hétvégi jelentése szerint Izrael hírszerzési információkkal látta el az Egyesült Államokat, hozzájárulva az iráni Forradalmi Gárda elit al-Kudsz egységének parancsnokát, Kaszim Szulejmánit likvidáló akcióhoz, melyre január 3-án került sor Bagdadban – írja az Új Kelet Online.

Az információ megerősítette a szíriai reptéren lévő informátoroktól kapott fülest, mely szerint Szulejmáni éjszaka Damaszkuszból Bagdadba repült, idézett az NBC jelentése két forrást, akiknek közvetlen tudomása volt a műveletről – az online izraeli-zsidó hírportál beszámolója szerint.

A repülőgép leszállása után a drónokkal nyomon követték, ahogy Szulejmáni elhagyja a repülőt, és beszáll egy autóba, amire később kilőttek négy rakétát.

Benjamin Netanjahu ügyvezető miniszterelnök volt az egyetlen nem amerikai vezető, akinek előre tudomása volt a tervezett műveletről, állította a New York Times szombaton.

Amint arról az Új Kelet cikke is beszámol, Netanjahu mindeddig tagadta, hogy Izraelnek bármi közel lenne az iráni tábornok likvidálásához.

A teljes cikk itt olvasható el.