Újabb halálos áldozatot követelt a szélsőséges időjárás Izraelben

Utcákat öntött el, és egy ember halálát okozta a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű esővíz Észak-Izraelben szerdán – jelentette a helyi média.

Az északi határon fekvő Naharija városában, az egyik utca közepén csordogáló Gaáton patak kiáradt medréből, elöntötte az utcát, és autókat sodort magával.

Egy harmincöt éves férfi autóban rekedt utazók kimentésére sietett, sikerült is kiszabadítani őket a járműből, de őt magát elsodorta a víz. Több óra múltán találták meg a holttestét.

Eddig hét halálos áldozata volt a második hete tartó szélsőséges időjárásnak.

Nahariján és Akkó városokban is több utcát elöntött a víz, az emberek órákra középületekben, áruházakban, iskolákban rekedtek, ahonnan katonai járművekkel mentették ki őket.

Észak-Izrael több városában tanítási szünetet rendeltek el csütörtökre, hogy minél kevesebben utazzanak a veszélyessé vált utakon, melyeket olykor a galileai hegyekből lezúduló áradat önt el.

משטרת ישראל on Twitter: „כוחות גדולים של משטרת ישראל פועלים משעות הבוקר בנהריה, חיפה, הקריות, נשר ובמקומות נוספים באזור החוף, באזורים שהוצפו בשל מזג האוויר הסוער. השוטרים מסייעים לאזרחים וחוסמים לתנועה כבישים ורחובות באזורים שהוצפו במים. אנא הישמעו להוראות השוטרים בשטח והימנעו מכניסה לאזורים מוצפים pic.twitter.com/aAU7KUEg9U / Twitter”

כוחות גדולים של משטרת ישראל פועלים משעות הבוקר בנהריה, חיפה, הקריות, נשר ובמקומות נוספים באזור החוף, באזורים שהוצפו בשל מזג האוויר הסוער. השוטרים מסייעים לאזרחים וחוסמים לתנועה כבישים ורחובות באזורים שהוצפו במים. אנא הישמעו להוראות השוטרים בשטח והימנעו מכניסה לאזורים מוצפים pic.twitter.com/aAU7KUEg9U

Haifán számos autót sodort el az ár, a vízelvezető csatornák ugyanis nem tudnak megbirkózni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővízzel. A víz szintje megemelkedik a mélyebben található városrészeken, s térd-, sőt olykor csípőmagasságban elárasztja az utakat, utcákat.

A meteorológusok a heves esőzések folytatódását és délebbre húzódását ígérik szerda éjjelre és csütörtökre. Tel -Avivban rendkívüli intézkedéseket hoztak a várható áradások miatt, megerősítették a mentőszolgálatokat, s arra kérték a lakosságot, hogy csak akkor hagyják el otthonaikat, ha az feltétlenül szükséges.