Fidesz: ma már a „Wilkommenskultur” egykori hívei is védenék Európa határait

Ma már azok a nyugat-európai politikusok is belátják, hogy szükség van az európai határok védelmére, akik korábban a „willkommenskultur” élharcosai voltak – jelentette ki Deutsch Tamás az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában az MTI szerint.

A Fidesz európai parlamenti képviselője felidézte, hogy a nyugat-európai politikusok 2015-ben versenyeztek a kontinensre zúduló illegális migránsok befogadásáért és csak a magyar kormány állt ki amellett, hogy ha szükséges, fizikai és jogi határzárral is meg kell védeni a keresztény kultúrát.

Ennek a következménye a Magyarországra zúduló elképesztő támadássorozat – értékelt.

Ugyanakkor ma már józanabbul fogalmaznak a bevándorlást egykor támogató politikusok is. Vagyis belátják, hogy a menedékkérelmeket az EU-n kívül kell elbírálni, illetve vissza kell toloncolni a hazájukba azokat, akikről az elmúlt években kiderült, hogy nem jogosultak menekültstátuszra – mondta a politikus.

Arról is szólt, hogy a Fidesz csak olyan uniós költségvetést hajlandó támogatni, ami a magyar polgárok érdekeit szolgálja.

Továbbá úgy vélekedett, hogy fordulat szükséges a bővítési politikában, vagyis csatlakozási céldátumot kell adni Szerbiának és Montenegrónak.

Folyamatos migrációs nyomás

Péntektől vasárnapig 403 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 103, szombaton 186, vasárnap 59 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román és horvát határszakaszon 55 migránst fogtak el, embercsempészés miatt három gyanúsított ellen indult eljárás.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 757 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza az egyenruhások. A megelőző héten – december 23-tól 30-ig – ez a szám 884 volt. A román és horvát határszakaszon 75 migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.