Átadta megbízólevelét Izrael Állam új, magyarországi nagykövete

A nagykövet a találkozót követően koszorút helyezett el az Ismeretlen Katona sírjánál, a Hősök terén.

Áder János köztársasági elnök 2020. január 3-án délelőtt fogadta a Sándor Palotában Yacov Hadas-Handelsman nagykövetet — jelentette be az Izrael Állam budapesti Nagykövetségének hivatalos Facebook oldala.

Izrael új magyarországi nagykövete, Yacov Hadas-Handelsman úr karrier diplomataként több országban is szolgált, a legutolsó külföldi megbízatása Németországban volt, nagykövetként.

fotó: Izrael Állam Nagykövetsége

A megbízólevél átadását követően a felek biztosították egymást a Magyarország és Izrael közti jó kapcsolatokról. A felek tárgyaltak arról is, hogy miként lehetne ezeket a kapcsolatokat tovább erősíteni a fenntarthatóság és a környezetvédelem körébe tartozó, közös projektek mentén.

„Megtiszteltetés számomra, hogy Izrael Állam nagyköveteként szolgálhatok Magyarországon. Örömmel nézek a szoros együttműködés elébe, Excellenciás Úrral és Magyarország Kormányával, hogy népeink javát szolgáljuk, és közös érdekeinket megvalósítsuk.”

– mondta a találkozón Yacov Hadas-Handelsman nagykövet.

A nagykövet december közepén látogatást tett a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol Medveczky Iván protokollfőnökkel találkozott.

Bemutatkozott Izrael Állam új magyarországi nagykövete

Yacov Hadas-Handelsman úr ma tett látogatást a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol Medveczky Iván protokollfőnökkel találkozott.