Pusztító tájfun a Fülöp-szigeteken: félszáz halott

Legkevesebb ötven halottja van a karácsony első napján a Fülöp-szigetekre lesújtó Phanfone tájfunnak – közölték kedden a hatóságok. Ez volt 2019 legsúlyosabb szélvihara a délkelet-ázsiai országban.

A jelentős csapadékmennyiség és tomboló szelek kísérte tájfun házakat döntött romba az ország középső részén fekvő Visayas-szigeteken. A természeti katasztrófa több mint kétmillió embert érintett.

Legalább 80 ezer Fülöp-szigeteki lakos kedden még mindig ideiglenes menedékhelyeken tartózkodott, a tájfun okozta pusztítás miatt ott kell tölteniük a szilvesztert is.

Typhoon Hits Philippines on Christmas Day

▶️ Typhoon Phanfone pummeled the central Philippines Wednesday, December 25, Christmas Day, downing trees and toppling buildings, bringing a wet and miserabl…

A tájfun elvonulása után csaknem egy héttel öt embert még mindig az eltűntek között tartottak számon. Az ítéletidőben 143-an sebesültek meg.

Vasárnap még 41 halottról számoltak be a híradások. Az áldozatok közül egy hajó háromtagú legénysége akkor veszett a tengerbe, amikor az erős szélben a hajójuk felborult, egy rendőr áramütést szenvedett, amikor rázuhant egy villanyoszlop, egy ember halálát pedig kidőlt fa okozta.

A Phanpone tájfun – Fülöp-szigeteki nevén Ursula – a 21. volt, amely idén átsöpört az országon.

Árvíz: lezárták Velence ikonikus terét

Olaszország több térségében készültség lépett életbe a heves esőzések miatt, megfigyelés alatt vannak az olaszországi folyók is.