Lövöldözés történt egy texasi keresztény gyülekezetben

Vasárnap délelőtt egy támadó két embert megölt, mielőtt egy felfegyverzett gyülekezeti tag lelőtte.

Vasárnap délelőtt a Christ Church (Krisztus Egyháza) gyülekezetben az istentisztelet végén tüzet nyitott egy felfegyverzett férfi, aki vélhetően végigülte az összejövetelt. Mivel az istentiszteletet élőben közvetítették, ezért a videó rögzítette a támadás rövid pillanatait – számolt be a The Daily Wire. 

A videón jól látszik, hogy a terem bal szélén egy férfi feláll és magához hív egy biztonsági őrt, akinek mond valamit, majd a gyülekezet felé mutat. Ezután a fekete kapucnis támadó előkap egy fegyvert és két lövést ad le, mire azonnal lelövi őt egy hátulról érkező férfi. Néhány másodperccel később több ember látható a felvételen, akik fegyvert előkapva rohannak a hatástalanított támadó felé.

Megrázó felvétel a támadásról:

BNO News on Twitter: „NEW: Video shows man opening fire at Texas church before he is shot by a security guard; 2 dead, 1 critical (blurred to hide victims, viewer discretion is advised) pic.twitter.com/hulXR7MYIy / Twitter”

NEW: Video shows man opening fire at Texas church before he is shot by a security guard; 2 dead, 1 critical (blurred to hide victims, viewer discretion is advised) pic.twitter.com/hulXR7MYIy

A gyülekezet a texasi Forth With településének külvárosában helyezkedik el. A rendőrség egyenlőre nem közölte a lövöldöző nevét és motivációját.

A Texas Morning Star lap információi szerint egy ember még a helyszínen meghalt, egy a mentőben, egy pedig a kórházban vesztette életét, a három halott mind férfi, és közöttük van az elkövető is. A támadás idején 240-en tartózkodtak a teremben.

A Daily Mail beszámolója szerint a támadót lelövő férfi a gyülekezet önkéntes biztonsági csapatának a tagja volt, és korábban FBI-ügynökként szolgált.

„Példátlan hősiességnek lehettünk ma tanúi. A csapat gyorsan reagált és hat másodperccel később már vége is volt a lövöldözésnek”

– mondta Dan Patrick taxi alkormányzó, aki szerint az önkéntesek sok embert megmentettek a gyors reakciójukkal.