Elítélték a brit lányt, aki nemi erőszakkal vádolt egy csoport izraeli fiút

A ciprusi bíróság bűnösnek találta azt a 19 éves nőt, aki júliusban azt állította, hogy egy tucat izraeli megerőszakolta őt, majd visszavonta a feljelentést. 

A Neokohn is beszámolt róla, hogy júliusban Cipruson tizenkét izraeli tinédzsert őrizetbe vettek, miután egy brit turista azzal vádolta őket, hogy megerőszakolták.

A rendőrség számára azonban gyorsan kiderült, hogy a lány hazudik és így ő került a nyomozás központjába, a fiatalokat pedig szabadon engedték.

A ciprusi bíróság a brit nőt bűnösnek találta nemi erőszak hamis vádja miatt és akár egy év börtönt is kaphat – számolt be a BBC.

A bíróság szerint a vádlott orgián vett részt az izraeli tinédzserekkel, majd később azt állította, hogy csoportos erőszakolás áldozata lett.

A gyanúsított a tárgyalás alatt azzal vádolta a rendőrséget, hogy kényszerítették rá, hogy visszavonja az eredeti vallomását. Az ügyészek szerint azonban a nő önként vonta vissza az erőszak vádját.

A brit állampolgárságú lány egy hónapot töltött egy ciprusi börtönben, majd a tárgyalás alatt kiengedték, de azóta nem hagyhatta el a szigetet.

A lány ügyvédjei azt nyilatkozták, hogy készek elvinni az ügyet egészen az Emberi Jogok Európai Bíróságáig.