Amerika híres piros sapkásai fogják védeni a New York-i zsidóságot

A Guardian Angels (Őrangyalok) bűnmegelőző csoport bejelentette, az idei antiszemita támadások miatt őrjáratokat fognak indítani Brooklynban.

A non-profit magáncéget még 1979-ben alapította Curtis Sliwa.  Az Angyalok az Egyesült Államok egyik legnevesebb önkéntes bűnmegelőző csoportja. Guardian Angels még a tegnap esti hanukai támadás előtt jelentette be, hogy járőrei mostantól a zsidónegyedben is jelen lesznek – számolt be az NBC News.

Fotó: Guardian Angels

A járőr minden nap délben indulna a Crown Heights ortodox zsidó negyedből majd továbbhaladna Williamsburgba és a Borough Parkba.

A csoport alapítója szerint a város vezetésnek már rég tennie kellett volna valamit. „Egyre több támadás történik és a rendőrség nem csinál semmit. Mindez a Városházának meg a polgármesternek köszönhető, aki apátiával kezeli az ügyet” — mondta Sliwa.

A vezető azt is hozzátette, hogy a helyi Chábád Lubavics mozgalom vezetője kereste fel őket és kérte meg, hogy védjék meg a New York-i zsidókat.

„A vörös sapkák és kabátok látványa elrettenti az embereket. Senki nem követ el támadást, ha mi ott vagyunk” — jelentette ki Sliwa.

A Guardian Angels tagjait kiképzik elsősegélynyújtásra, a keleti harcmodor legfontosabb mozdulataira, és konfliktus megoldásra is. Támadás esetén a tagok szabad kezet kapnak, hogy úgy reagáljanak, ahogy tetszik, természetesen törvényes keretek között.

The Return of NYC’s Guardian Angels

We spend a day with the Guardian Angels, a second-wave resurgence of the 70’s crime fighting group that says it’s back protecting the streets and subways of …