Repülőgépkatasztrófa Kazahsztánban: a hatóságok hallgatnak

Visszazuhant felszállás közben egy repülőgép 98 emberrel a fedélzetén pénteken Kazahsztánban. A szerencsétlenségnek legalább 15 halálos és 66 sérült áldozata van, a sérültek közül 50-nek az állapota nagyon súlyos. Minden túlélőt kórházba szállítottak – közölték a kazah hatóságok.

A Bek Air kazah légitársaság gépe Almati repülőteréről próbált felszállni – a fővárosba, Nurszultanba tartott -, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb lakóépületnek – közölte a kazah légügyi hatóság.

A Fokker 100 típusú gépen 93 utas és 5 fős személyzet tartózkodott.

Egy túlélő a Tengrinews hírportálnak azt mondta: a gép oldalra dőlve emelkedett, és egy erős zaj hallatszott, mielőtt elkezdett süllyedni.

Kazakhstan plane crash: 100 people on board

Bek Air flight carrying a passenger plane with 100 people on board, crashes after take off near Kazakhstan’s Almaty airport.- Subscribe to our channel http:…

A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit a baleset okáról. Mentőcsapatok próbálják kimenteni a lehetséges túlélőket a gép maradványaiból. A sérültek között gyerekek is vannak. 17 sérült állapota életveszélyes.

A gép gyártási éve egyelőre ismeretlen, annyit tudni, hogy ezt a típust 1997-ig gyártották. A Reuters jelentése szerint a térségben sűrű köd volt a katasztrófa idején.