Balos brit zsidó fiatalok mozgósítanak Johnson ellen

A „Zsidók Boris ellen” csoport Johnson és a konzervatívok elsöprő győzelmét „veszélyesnek” és „rettentőnek” nevezte péntek délután kiadott közleményében — számol be a Jewish News.

„Némileg megnyugtató a tudat, hogy míg politikusaink és a média minden lehetséges eszközzel igyekeznek a különböző kisebbségeket egymás ellen hangolni, a szavazók összefogtak a rasszizmus és a gyűlöletkeltés ellen. Ezt a fajta elnyomást meg kell semmisíteni”

– áll a közleményben, mely azt is hozzáteszi:

„Fellépünk a rasszizmus minden áldozata érdekében, az egyenlőtlenség és az elfogultság minden formája ellen. Nem hagyjuk, hogy a zsidó közösséget okolják a győzelemért, mint ahogy azt sem, hogy az állami intézmények ne védjék meg a Konzervatív Párt győzelmének áldozatait.”

Johnsont az elmúlt időkben sokat támadták 2004-ben írt regénye, a Hetvenkét szűz: a tévedések vígjátéka miatt, mely egy parlamenti képviselő küzdelméről szól, aki a szigetországba látogató amerikai elnök elleni merényletet igyekszik megakadályozni.

A könyv egyik mondta, amely arról szól, miként kellene a Guantanamo-öbölben működő amerikai börtön lakóit szabadon engedni, egy oligarchát úgy jellemez, hogy „zsidó származású”, aki markában tartja a tévétársaságokat.

Ephraim Mirvis angliai főrabbi egységre és a megosztottság megszüntetésére szólított fel, mikor úgy fogalmazott:

„Közös értékeinkre kell koncentrálnunk és magunk mögött kell hagyni a gyűlöletet és az előítéletességet.”

Bolondok hajója

A Bolondok hajójának európai és amerikai kabinjait politikailag nem tévesen vélekedők, hanem ellenség lakja. Tatár György publicisztikája.