A német vasút buktatta le Greta Thunberget

Vonattal utazott haza Greta Thunberg, ám megtévesztő tartalmat posztot erről Twitter-oldalára — írja a Welt nyomán a Mandiner.

„Utazás túlzsúfolt vonatokon Németországon keresztül. És végre, úton haza!” – ez a szöveg szerepelt Thunberg posztján, melyhez képet is csatolt, ahogyan éppen a földön ülve utazik.

Greta Thunberg on Twitter: „Traveling on overcrowded trains through Germany. And I’m finally on my way home! pic.twitter.com/ssfLCPsR8o / Twitter”

Traveling on overcrowded trains through Germany. And I’m finally on my way home! pic.twitter.com/ssfLCPsR8o

A történetet azonban igen hamar cáfolta a német állami vasúttársaság, a Deutsche Bahn:

„Kedves Greta, köszönjük, hogy minket, vasutasokat támogatsz a klímavátozás elleni küzdelemben! Örültünk, hogy szombaton a 74-es ICE vonatunkkal utaztál. És mindezt 100%-os ökoenergiával. Még szebb lenne azonban, ha arról is beszámoltál volna, milyen barátságosan és szakszerűen szolgált ki téged személyzetünk az ülőhelyeden az első osztályon.”

A történethez Greta annyi magyarázatot fűzött, hogy a vonatját Bázelnél kivonták a forgalomból, és ezért a földön ülve utazott Göttingenig, ahol ismét kapott helyet.

Az utazás többi részletére, az első osztály preferálására vagy a kialakult botrányra nem reagált.

Greta Thunberg on Twitter: „Our train from Basel was taken out of traffic. So we sat on the floor on 2 different trains. After Göttingen I got a seat.This is no problem of course and I never said it was. Overcrowded trains is a great sign because it means the demand for train travel is high! / Twitter”

Our train from Basel was taken out of traffic. So we sat on the floor on 2 different trains. After Göttingen I got a seat.This is no problem of course and I never said it was. Overcrowded trains is a great sign because it means the demand for train travel is high!