Kisebb vagyont hagytak a hátsó ülésen, de az izraeli taxis visszaadta

Hatvanezer dollárt lapult abban a táskában, amit egy izraeli taxis talált meg kocsija hátsó ülésén. Azt mondja, egy pillanatig sem gondolta, hogy megtartja. Mint kiderült, a pénz egy beteg asszonyé volt, akinek a gyógykezelésére kellett az összeg – írja a zsido.com a The Jerusalem Post nyomán. 

Az izraeli Bát Jámban élő Mose Bárkát a munkanap végén bukkant az autójában felejtett táskára, melyben nagy halom százdolláros bankjegy lapult.

“Az utasok gyakran felejtenek különböző dolgokat a kocsimban. Mobiltelefont, aprót, de ekkora összegű pénzt még nem is láttam”

– mondta a sofőr.

A taxis ezt követően megpróbálta kideríteni, hogy ki hagyhatta ott a táskát. Végül sikerrel járt: egy idős, kerekesszékkel közlekedő asszony és két kísérője felejtette a pénzt az ülésen, miközben a tel-avivi Ichilov kórházba utaztak Mosével. A jelentős összegből az asszony gyógykezeléseit akarták finanszírozni.

“Én hívő ember vagyok. Mivel a pénz nem az enyém, teljes szívvel szolgáltattam vissza. Eszembe sem jutott megtartani. Amikor visszaadtam a pénzt, a tulajdonosok nem voltak különösebben meghatva. Azt hittem, majd sírva fakadnak az örömtől, de erről szó sem volt”

– mesélte Mose.