Hillary Clinton arra buzdítja a zsidókat, hogy Trump eltávolításával „javítsák meg a világot”

A közelgő választások előtt Clinton arra buzdítja az embereket, hogy szervezkedjenek.

Hillary Clinton hétfő este a Zsidó Munkabizottság által szervezett rendezvényen szidalmazta a Trump-kormányt, egyúttal felszólította a résztvevőket, hogy „javítsák meg a világot” azáltal, hogy az elnököt kiszavazzák a hatalomból  – írja a The Times of Israel beszámolójára hivatkozva az i24NEWS.

A 2016-os demokrata elnökjelölt egy 250 főből álló csoport előtt beszélt a szervezet idén 48. alkalommal megrendezett, éves emberi jogi díjátadó vacsoráján, a Sheraton New York Times Square Hotelben.

Clinton beszédében kitért Donald Trumpra, az Egyesült Államok elnökére is:

„Sosem láttunk oly kegyetlenséget és megvetést azon értékekkel szemben, amelyek iránti hűséget fogadtunk, amelyek az alkotmányunkban is megtestesülnek, és amelyek tökéletesítéséért együttes erővel küzdöttünk sok éven keresztül”

– mondta.

Trump szerint Hillary Clinton megőrült

Donald Trump amerikai elnök vasárnap élesen bírálta Hillary Clinton volt külügyminisztert, volt elnökjelöltet azért, mert orosz érdekek szolgálatában állónak nevezett két elnökjelölt-aspiránst,

A Trump adminisztrációhoz is volt néhány keresetlen szava:

„A jelenlegi kormány – fölösleges is hangsúlyoznom – összehangolt támadást indított a jogállamiság, a kormány, illetve az általa az embereknek nyújtott szolgáltatások fontossága ellen. Az újságírókat és a sajtószabadságot támadják, mi több, háborút folytatnak a demokrácia ellen”.

Clinton néhány történetet is megosztott a Zsidó Munkabizottsággal kapcsolatban, többek között arról, hogy miként szervezték meg és vettek részt az 1963. márciusi washingtoni felvonuláson, ahol a tüntetők az afroamerikaiak polgári és gazdasági jogai mellett emeltek szót.

„Mindennek a szívében a tikkun olam koncepciója áll, amely szerint a világ megjavítása mindannyiunk felelőssége”

– folytatta – „vagy, ahogy a metodista egyházban felnőve megtanultam: «Tégy meg mindent, amit tudsz, mindenkinek, akinek csak a tudsz, minden lehetséges módon, ameddig egyáltalán cselekedni tudsz»”.

A közelgő választások előtt arra buzdította az embereket, hogy szervezkedjenek:

„Kemény választások lesznek, és szükség lesz a szervezési képességeitekre, annak megértésére, hogy mi fontos igazán, az empátia, az együttérzés és gondoskodás szenvedélyére, valamint az igazságosságba vetett mély meggyőződésre, hiszen minden egyes emberre szükségünk lesz ebben a harcban”.