Gázából szerkesztik az egyik legnagyobb Corbyn-barát Facebook-oldalt

A Hamász gázai és londoni képviselői is Jeremy Corbyn Munkáspártjának kampányát segítik — állítja a Jerusalem Post.

Az egyik legnagyobb, Corbynt támogató Facebook-oldalt — melynek neve „We Support Jeremy Corbyn”, azaz „Jeremy Corbynt támogatjuk”, és már közel 72 ezer tagja van — egyenesen a Gázai övezetből szerkesztik.

Az oldal szerkesztője immár két éve Walid Abu Rouk, a Gázai övezetben található Khan Junisz település lakosa, miután brit munkáspárti egyének adminisztrátorrá tették őt kijelentve, hogy „ő a mi emberünk Gázában”.

Abu Rouk azonban nem csak a Munkáspárt „embere”, hanem a Jerusalem Post szerint a Hamász angol nyelvű online kampányának tagja is, aki utasításokat is fogad el a terrorszervezettől. Rouk ezen kívül ír még az Al Jazeerának és a Middle East Eye-nak is, melyek mind Izrael-ellenes orgánumok, de írásai megjelent a Jewish Voice for Peace oldalán is, mely egy Izrael-ellenes bojkott-mozgalmat (BDS) támogató baloldali zsidó szervezet.

A palesztin férfi továbbá támogatta a Viva Palestina szervezetet, mely hajók indításával akarta megtörni a gázai terroristákkal szembeni izraeli biztonsági blokádot. A Viva Palestina, mely egy brit szervezet, Zaher Birawi irányítása alatt áll, aki a Hamász brit kapcsolataiért felel, és állítólag nagy tudása van Corbyn és a Hamász kapcsolatáról is.

Wiesenthal Központ: Jeremy Corbyn 2019 legantiszemitább személyisége

Nem sokkal a csütörtöki előrehozott választások előtt a Munkáspárt vezetője az amerikai zsinagógagyilkost megelőzve került a csoport listájának élére.