Brit vadászgépek versengtek, hogy befogják az izraeli utasszállítót

A Tel Avivból az Egyesült Államokba tartó utasszállító elvesztette kapcsolatát az irányítótoronnyal, ezért az Angol Király Légierő harci gépei igyekeztek befogni és kapcsolatot teremteni vele a vasárnap kora reggeli órákban — számol be az Arutz7 izraeli hírportál.

A Boeing 767-es repülő korábban az El Al izraeli légitársaság tulajdonában volt, azonban azt néhány éve egy német légitársaságnak értékesítették. Ezt a mostani járatot is a gép új tulajdonosa üzemeltette. A kapcsolat hajnali 4 órakor szakadt meg az angol légi irányítással, minden bizonnyal technikai okokból.

Typhoon típusú vadászgépek

Az angol légiirányítók, miután sikertelenül próbálták felvenni a kapcsolatot az elveszett géppel a légierőt mozgósították, akik két Typhoon típusú vadászgépet indítottak a Coningsby-i légitámaszpontról.

A vadászgépek, melyek a hangsebességnél nagyobb sebességen repülnek 4:20 perc körül befogták az eltévedt gépet és sikeresen újraindult a kommunikáció a földi irányítással, miközben a vadászgépek miatt több angliai kisvárosban, a hangsebesség miatt, robbanásszerű zajokra panaszkodtak.