Online rendelt csomagokat foglalt le az izraeli hadsereg

Több száz, az Amazonról és az AliExpress-ről rendelt csomagot foglalt le az izraeli hadsereg terror gyanúja miatt.

A Gázai övezet felé tartó 325 csomag többek között késeket, drónokat és búvárfelszereléseket tartalmazott. A Védelmi Minisztérium szerint ezeket a termékeket valószínűleg terrorista tevékenységre használták volna – írja az Új kelet.

A lefoglalt áruk úgynevezett „kettős felhasználású” kategóriába esnek, mivel katonai és polgári célokra egyaránt felhasználhatók. A csomagokat az Erez-átkelőnél dolgozó védelmi egység tisztviselői fedezték fel az övezetbe szánt postai küldemények átvizsgálásakor.

A minisztérium szerint a csomagok fegyvertartozékokat, késeket, kamerákat, drónokat, alkatrészeket, légzsákrendszereket, kommunikációs eszközöket, elektronikus alkatrészeket, műholdas kommunikációs berendezéseket, távcsöveket, búvárfelszereléseket és egyéb csempészárukat tartalmaztak.

Fotó: Twitter

„A Gázai övezet terrorista szervezetei ismételten megpróbálják kihasználni Izrael Állam polgári politikáját, és terrorista célokra használják a csomagküldő rendszert. Ezeket a kísérleteket, melyeket mi nagyon komolyan veszünk, újra és újra meghiúsítják a Védelmi Minisztérium és az Izraeli Postai Hatóság határokat ellenörző szervei,” – mondta Ijád Szarhan ezredes, a gázai ügyekkel foglalkozó Koordinációs és Kapcsolattartó Igazgatás vezetője.

A Világbank április jelentése szerint 118 árucikket minősít Izrael kettős felhasználásúnak Gázára vonatkoztatva (beleértve különböző vegyi anyagokot, fúróberendezéseket és síléceket), 56-ot pedig Júdea és Szamária Palesztin Hatóság irányította területeire.