Holland-izraeli kutató: a holland „maffiállam” pénzeli Izrael ellenségeit

Egy holland-izraeli kutató szerint az Izraelt rendszeresen kioktató, ellenségeit fizető Hollandia lassan „maffiállammá” válik.

Az európai országok szeretnek arrogánsan viselkedni Izraellel, ennek legnagyobb bajnokai a hollandok. Hollandia nemzetközileg kevéssé ismert oldala, hogy szinte nemzeti programmá tették, hogy csak felületes nyomoznak a saját bűncselekményeikkel kapcsolatban – írja Manfred Gerstenfeld holland-izraeli kutató az Arutz7 csatorna oldalán.

A hollandok nem szeretnek megemlékezni gyarmatosító éveikről, de a közelmúlt kínos eseményeit is igyekeznek elkendőzni. A legújabb botrány most látott napvilágot: kiderült ugyanis, hogy holland pilóták hetven iraki civilt öltek meg az ISIS elleni harcban. Az áldozatokról a holland védelmi minisztérium már 2015-ben tudott.

Ugyanez a taktika figyelhető Hollandia Izraellel kapcsolatos hozzáállásában. 2019 elején a szélső-baloldali B’tselem nevű civil szervezet kiadott egy munkát, ami az izraeli Legfelsőbb Bíróságot támadta a ciszjordániai építkezésekkel kapcsolatban.

A jelentést a holland kormány pénzelte.

A holland parlamentben néhány képviselő megkérdőjelezte a kormány motivációit. Stef Blok holland külügyminiszter szerint azonban teljes az összhang a B’tselem és Hollandia céljai között, hiszen mindketten a kétállami megoldást támogatják.

Gerstenfeld szerint a hollandoknak inkább a saját igazságszolgáltatásukat kellene megvizsgálniuk, amelyet eddig furcsa mód elkerült a nemzetközi közösség vigyázó szeme.

2015 óta két holland igazságügyi miniszternek és két helyettes-miniszternek is le kellett mondaniuk, mert félrevezették a parlamentet. Az egyik bukott miniszter Ivo Opstelten volt, aki néhány hete elismerte, hogy hibát követett el mikor eltitkolta: helyettese még ügyészként megengedte egy drogkereskedőnek, hogy több mint kétmillió eurót megtartson, miután a bűnöző belegyezett, hogy büntetést fizet az államnak.

2017-ben az Opsteltent követő igazságügyi miniszter is lemondott. Majd 2019-ben lemondott az igazságügyi miniszter-helyettes Mark Harbers, miután kiderült, hogy szándékosan elhallgatta a minisztérium azokat a statisztikákat, amelyek szerint a menekültek között magas a bűnözés.

A holland ügyészség 2018-as jelentése szerint Hollandiában megnövekedett a szervezett bűnözés. Tavaly 27 ezer panaszra semmit nem reagált a rendőrség. A holland ügyészség is komoly belső problémákkal küszködik és nemrég kiderült, hogy két vezető ügyészük titkos szerelmi viszonyt folytatott.

Ferd Grapperhaus jelenlegi holland igazságügyi miniszter nemrég azt nyilatkozta, hogy az országának most már kezdenie kellene valamit a drogproblémával, mert különben „drogállammá” válnak. Grapperhaus által megrendelt jelentés szerint hatalmas pénzek forognak a holland alvilágban, amely következtében egy „árnyékgazdaság” jött létre.

Nemrég egy független jelentés készült Európa drogból élő alvilágáról. Roberto Saviano olasz maffia-szakértőt is megszólaltatták benne, aki szerint London és Amszterdam pénzügyi rendszere a legkorruptabb. A hollandok gyakorlatilag lehetővé teszik, hogy a bűnözők következmények nélkül mossák a pénzt, mégis ők leckéztetik Izraelt — zárja cikkét Gerstenfeld.

Bajba kerülhet, aki kipával lép ma utcára Hollandiában

A holland főrabbi napirendjét előre megosztja a holland rendőrséggel, hogy tudják: mikor, merre jár.