Antiszemita poszterekre tették fel az Index.hu újságíróit

Több helyen is megjelentek Budapesten olyan plakátok a köztereken, amik az Index két újságíróját, Miklósi Gábort és Dezső Andrást ábrázolják az izraeli zászló előtt, „Mi is a határon túlról jöttünk” felirattal. Alatta az Index – Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás feliratok olvashatók — írja a 444.hu.

Mint emlékezetes, Miklósi Gábor nemrég megírta, hogy a Puskás Aréna megnyitóján nem állt fel, amikor a Nélküled című dalt játszották, Dezső András pedig egy videómontázsban összevágta a szám egy koncertfelvételét és menekültekről készült képeket, felháborodást váltva ki jobboldali körökben.

A vasárnap megjelent A4-es lapok közül az egyiket, a Rákóczi térnél lévőt lefotózta Panyi Szabolcs, a Direkt 36 újságírója, és posztolt róla Twitteren, mire szintén a Twitteren Izrael budapesti nagykövetsége közölte:

„Szigorúan elítéljük a posztert, amin antiszemita és Izrael-ellenes szimbólumot és inszinuációk láthatók. Nincs helye a rasszizmusnak, a felbujtásnak és a gyűlöletnek a párbeszédben. Biztosak vagyunk abban, hogy a megfelelő magyar hatóságok el fogják tüntetni ezeket a plakátokat.”

IzraelMagyarországon on Twitter: „We strongly condemn the poster in the picture which contains anti-Semitic and anti-Israel symbols and insinuations.There is no room for racism,incitement and hate in any dialogue. We have full confidence that the relevant Hungarian authorities will have posters like this removed. https://t.co/7zYbE1ePlu / Twitter”

We strongly condemn the poster in the picture which contains anti-Semitic and anti-Israel symbols and insinuations.There is no room for racism,incitement and hate in any dialogue. We have full confidence that the relevant Hungarian authorities will have posters like this removed. https://t.co/7zYbE1ePlu