Bibilai témájú operát írt Kanye West

A Grammy-díjas rapper-producer Kanye West bibliai témájú operájának ősbemutatóját vasárnap tartják Los Angelesben.

A magát újjászületett kereszténynek valló zenész a napokban jelentette be egy Twitter-üzenetben, hogy Nebuchadnezzar (Nabukodonozor) című operáját a 18 ezer férőhelyes Hollywood Bowl amfiteátrumban adják elő.

Az operát a brit-olasz Vanessa Beecroft rendezi, aki 2008 óta dolgozik együtt Westttel a zenész videóin, koncertjein és divatbemutatóin. Az opera fellépői között lesz Peter Collins, az Infinity’s Song együttes és West saját templomi kórusa.

Kanye West Bringing ‘Nebuchadnezzar’ Opera to the Hollywood Bowl | Billboard News

Kanye West is taking on another genre — opera! Subscribe For All Breaking Music News! ►► http://bit.ly/Subscribe2BBNewsWatch The Latest News ►► http://bit.l…

Az opera az ókori babiloni királyról, Nabukodonozorról szól. A Kr. e. 6. századi uralkodót többször is említi a biblia, Dániel könyve felidézi, hogy gazdag és gőgös uralkodó, akit látomásos, nyugtalanító álmok kínoznak, hogyan találja meg végül az üdvösséget a hitében.

A Chabad oldala gonosz, erkölcstelen és szadista királyként írja le őt, aki arról híres, hogy megtizedelte a zsidókat Izraelben, Babilonba száműzte őket, és ő volt az, aki lerombolta az első jeruzsálemi Szentélyt.

A korábban bipoláris zavarral küzdő West elmondta, hogy hasonlóságot lát saját és Nabukodonozor élete között. A közelmúltban pedig arról is beszélt egy interjúban, hogy Isten „Nabukodonozor-típusú karakterként” használja őt, hogy megmutatkozzon.

A bibliai történetről korábban Giuseppe Verdi szerzett operát, a Nabuccót 1842-ben mutatták be.

Kim Kardashian ritka bibliai nevet választott gyerekének

A világhírű celeb Twitter-bejegyzésben jelentette be a baba nevét.