Visszavonul a kaliforniai lövöldözésben megsebesült rabbi

A Chábád rabbija még az ENSZ-ben is beszédet mondott a merénylet után, most azonban úgy döntött, visszavonul és a zsinagóga vezetését a fiára bízza. 

A kaliforniai Poway Chábád (lubavicsi) zsinagógában április 27-én nyitott tüzet egy antiszemita merénylő, John Earnest. A lövöldözésben meghalt a 60 éves Lori Gilbert Kaye, aki a testével védte Goldstein rabbit. A férfi a bátor nőnek köszönhetően túlélte a merényletet, bár két ujját elvesztette.

Yisroel Goldstein rabbi 1996-ban alapította a Poway Chábád zsinagógát.

Az ötvennyolc esztendős férfi az áprilisi lövöldözést követően beszédet mondhatott a Fehér Házban és az ENSZ-ben is. Most azonban úgy döntött, visszavonul és a zsinagóga vezetését fiára, Mendel Goldsteinre bízza – írja a JTA.

„Hálásak vagyunk Goldstein rabbinak több, mint harminc évnyi vezetésért, különösen a terrortámadást követő kiállásáért. Örökre beírta magát a közösségünk történetébe”

– olvasható a Poway zsinagóga közleményében.

A rabbi a Fehér Házban:

WATCH: Wounded Rabbi Yisroel Goldstein Speaks To President Trump At White House

Americans have always found power and unity through prayer. In 1988, the Congress, by Public Law 100-307, called on the President to issue each year a procl…

A rabbi eljutott Brazíliába és Lengyelországba is. Jeruzsálembe is meghívták, de visszautasította az izraeli szereplést.

Goldstein rabbi szeptemberben protézist kapott, de még mindig fizioterápiára kell járnia.

A húsz esztendős gyilkost gyűlölet-bűncselekménnyel vádolják és várhatóan a halálbüntetést fogják rá kérni az ügyészek.