A rendőrség kilenc embert elfogott az Auróra előtt történt zászlóégetés kapcsán

A gyanúsítottak október 23-án szedtek le a kulturális központ épületéről egy szivárványos Pride-zászlót, amit aztán felgyújtották és az épületet is összestencilezték.

Amint arról korábban a Neokohn is beszámolt, az Auróra utcában az Auróra Kultúrközösségi Központra kihelyezett zászlót a feltehetően a Mi hazánk demonstrációjára tartó 50-60 ember szakította le, majd gyújtotta fel. Az elkövetők az épület falát is megrongálták. A bejelentés szerint senki nem sérült meg.

Pikó András polgármester a Mércének az eset után adott interjúban jelezte, hogy a rendőrség arról tájékoztatta, az Auróra megerősített védelmet kap.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket 2019. november 13-án az ország különböző részein elfogtak és társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként – írja a Budapesti Rendőr-főkapitányság által jegyzett szerdai bejegyzésében a police.hu.

A BRFK nyomozói az elfogott személyeknél házkutatást tartottak. A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek – teszi hozzá a Rendőrség honlapja. ​