Brit rabbi: „Inkább haljunk meg, mintsem behódoljunk az LMBT propagandának!”

Gavriel Krausz rabbi egy új iskolai törvény ellen tiltakozik, amellyel a kormány a vallásos középiskolákban is kötelezővé tenné az azonos neműek kapcsolatáról szóló tananyag leadását.

Meglehetősen heves ellenkezésének adott hangot Gavriel Krausz dáján, azaz rabbinikus bíró a manchesteri zsidó közösségen belül, amikor arra bátorított mindenkit, hogy ha kell, akár életük árán is, de utasítsák vissza a brit kormány új törvényét, amely az iskolai szexuális felvilágosítást reformálná meg – vallásos intézményekben is.

„Kötelesek vagyunk inkább a halált választani, semhogy engedjünk – őseink nemzedékről nemzedékre ugyanezt tették”

– szerepelt a manchesteri zsidó középiskoláknak szóló felhívásban.

A manchesteri rabbinikus bíróság korábbi vezetője hozzátette: „sziklaszilárd” kiállásra van szükség, máskülönben „búcsút mondhatunk a következő generációnak”.

Az állami határozat 2020. szeptemberétől lép érvénybe a szigetországban, és néhány napja nagy port kavart a hír, miszerint az Egyesült Királyság iskolai szabályozó szerve (Ofsted) olyan szigorúan ortodox szabályok alapján működő középiskolákat is rákényszerítene az azonos neműek kapcsolatáról szóló tananyagokra, mint a Manchester közelében működő Beis Yaakov intézmény – derül ki a The Jerusalem Post írásából.

Krausz szerint inkább be kell zárni az iskolákat vagy vállalni akár a börtönt is, de nem szabad engedni a kényszerítésnek.