Rivlin is fogadja a keresztény újságírókat

Az összejövetelen, melyet az izraeli kormány sajtóközpontja szervez, mintegy 150, a keresztény médiát képviselő újságíró vesz majd részt, akik 30 országot képviselnek- számol be a Jerusalem Post.

Az elnök beszéde előtt felszólal Nicán Chen, az izraeli kormány sajtóközpontjának vezetője, őt Ward Simpson, a protestáns God TV elnök-vezérigazgatójának áldása követi majd, aki egy imát is elmond majd Izrael államának békéjéért.

A megbeszélés témája a “Jeruzsálem és a Golán között: nemzetközi elismerés” címet kapta, a résztvevők ellátogatnak a Golán-fennsíkra, beszélnek majd ott élő emberekkel és megismerkednek a terület stratégiai fontosságával is.

Rivlin elnök rezidenciáján fogadja majd a sajtó képviselőit.

A Jeruzsálemben évente megrendezett harmadik Nemzetközi Keresztény Média Csúcstalálkozó résztvevőit hétfőn köszöntötte Benjamin Netanjahu kormányfő is, aki az Irán elleni közös fellépés fontosságára hívta fel a figyelmet és kiemelte, hogy Izrael nélkül Irán már bizonyosan atomfegyvert birtokolna.

„Legfontosabb célunk, hogy Irán ne jusson atomfegyverhez, és megállítsuk nagyhatalmi ambícióit”

– mondta Netanjahu az egybegyűlteknek a Cion Barátai Múzeum új médiaközpontjában tartott tájékoztatón, ahol a miniszterelnök a létesítmény mezuza avatását is elvégezte.

Netanjahu hozzátette, hogy Trump elnök “Iránra gyakorolt maximális nyomása” eredményes, majd hozzátette

„Izrael nékül Iránnak már lennének atomfegyverei.”