Rivlin is fogadja a keresztény újságírókat

Az összejövetelen, melyet az izraeli kormány sajtóközpontja szervez, mintegy 150, a keresztény médiát képviselő újságíró vesz majd részt, akik 30 országot képviselnek- számol be a Jerusalem Post.

Az elnök beszéde előtt felszólal Nicán Chen, az izraeli kormány sajtóközpontjának vezetője, őt Ward Simpson, a protestáns God TV elnök-vezérigazgatójának áldása követi majd, aki egy imát is elmond majd Izrael államának békéjéért.

A megbeszélés témája a “Jeruzsálem és a Golán között: nemzetközi elismerés” címet kapta, a résztvevők ellátogatnak a Golán-fennsíkra, beszélnek majd ott élő emberekkel és megismerkednek a terület stratégiai fontosságával is.

Rivlin elnök rezidenciáján fogadja majd a sajtó képviselőit.

A Jeruzsálemben évente megrendezett harmadik Nemzetközi Keresztény Média Csúcstalálkozó résztvevőit hétfőn köszöntötte Benjamin Netanjahu kormányfő is, aki az Irán elleni közös fellépés fontosságára hívta fel a figyelmet és kiemelte, hogy Izrael nélkül Irán már bizonyosan atomfegyvert birtokolna.

PM Netanyahu’s Remarks at the Christian Media Summit

דברי ראש הממשלה בנימין נתניהו בכנס העיתונות הנוצרית השנתי, במוזיאון ידידי ישראל בירושלים.Prime Minister Benjamin Netanyahu’s Remarks at the Christian Media S…

„Legfontosabb célunk, hogy Irán ne jusson atomfegyverhez, és megállítsuk nagyhatalmi ambícióit”

– mondta Netanjahu az egybegyűlteknek a Cion Barátai Múzeum új médiaközpontjában tartott tájékoztatón, ahol a miniszterelnök a létesítmény mezuza avatását is elvégezte.

Netanjahu hozzátette, hogy Trump elnök “Iránra gyakorolt maximális nyomása” eredményes, majd hozzátette

„Izrael nékül Iránnak már lennének atomfegyverei.”