Játékautókkal segítik a mozgáskorlátozott gyermekeket Izraelben

A GoBaby Go Israel egy olyan önkéntes felajánlásokból működő szervezet, mely mozgáskorlátozott gyermekek számára biztosít elektromos közlekedési eszközöket annak érdekében, hogy segítse e gyerekek közösségbe illeszkedését, és megadja a szabad mozgás lehetőségét, hogy maguk fedezhessék fel a világot – ír a különleges kezdeményezésről a Jerusalem Online izraeli hírportál.

Tekintve, hogy a GoBaby Go által támogatott gyerekek többségének ezidáig soha nem adatott meg a szabad mozgás, a szervezet létrehozói az eredetileg Cole Galloway, az egyesült államokbeli University of Delaware egyetem fizioterapeuta professzorának ötletét valósították meg Izraelben.

Az ötlet azon a felismerésen alapul, hogy egy kisgyerek átlagosan napi 6 órát tölt környezetének aktív megismerésével, mialatt megközelítőleg 10 ezer lépést tesz. Az olyan gyermekek, akik különböző betegségek folytán képtelenek az önálló mozgásra, helyhez kötöttségük miatt jelentősen lemaradhatnak a fejlődésben egészséges társaiktól. Galloway professzor mérnökök segítségével hagyományos elektromos játékautókat alakíttatott át olyan konstrukcióra, mely képes megfelelni a mozgáskorlátozott gyermekek igényeinek, így született 2007-ben az első GoBaby Go kisautó.

Go Baby Go IL – Adjusting 10 Ride On Cars for Kids

Here’s how we made 10 kids with disabilities much happier with just a few hours! Go Baby Go IL is a non profit organization sponsored exclusively by donation…

A projekt Izraelben túl van az első komoly teszteken, a szervezet szakemberei először egy 8 éves, Rison Lecion városában élő, cerebrális parézisban (CP) szenvedő gyermeknek tudnak segíteni. A kis jármű, melyet a 8 éves gyerek használ, kézzel és lábbal is működtethető, és az ülés is a különleges igényekhez lett alakítva.

A GoBaby Go projekt teljes mértékben önkéntes munkából és adományokból biztosítja működését, a szervezetben résztvevő fizioterápiás szakemberek is önkéntes munkájukkal segítik a rászoruló gyerekeket. Ugyan az eszközök kialakítása rendkívül költségigényes, azonban a fejlesztők elmondása szerint az áldozatos munkával és a magas költségekkel szemben állnak a boldog, és rendkívüli fejlődést mutató gyermekek és családjaik.