Hamász: szellemvárosokká rakétázzuk Izraelt

„Fél évre elegendő” rakétaállománnyal bombázná a zsidó államot a palesztin terrorszervezet gázai vezetője, aki nagy magabiztossággal fenyegetőzött a minap hívei körében.

Szellemvárosokká tenne több izraeli települést a Hamasz rakétatámadásaival Yahya Sinwar, aki Gázában egy rendezvényen arról biztosította hallgatóságát, hogy szervezete „több ezer csapdával” is készül az izraeli hadsereg elleni sikeres akciókra — olvasható a Ynetnews portálján.

Az elmúlt napokban ismét határmenti rakétatámadásokról szóló hírekre reagáló izraeli reakciókra adott viszontválaszában a terrorvezér élesen üzent:

Gázai rakéták aktiválták a Vaskupolát — Izrael megtorló csapást mért

Gázai terroristák péntek este két sorozat rakétaesőt indítottak a Gázai övezet melletti izraeli közösségekre és Szderot városára.

„Hallottuk az izraeli vezetők fenyegetéseit, de továbbra is azt mondom, megátkozzák majd a napot is, amikor megszülettek.”

Sinwar, aki szerint titkosszolgálati ügynökségek próbálják aláaknázni a gázai övezet stabilitását, hozzátette:

a Hamasznak „számos titkos eszköze van arra, hogy megakadályozza izraeli ügynökök gázai beszivárgását”. 

A Hamasz vezetője korábban arról beszélt, hogy jelenleg az izraeli kormányválság miatt nincs megfelelő pillanat és partner sem ahhoz, hogy hosszútávú tűzszünetről lehessen gondolkodni a térségben.