Eltávolította antiszemita hallgatóit egy kanadai magángimnázium

A tekintélyes oktatási intézmény tucatnyi diákját rendszabályozta meg azoknak zsidóellenes kirohanásai miatt.

Hiába fizetnek évente több mint 13 millió forintos tandíjat a St. George Gimnázium hallgatói a kanadai Vancouverben, amennyiben rasszista, antiszemita és holokauszt-gyalázó kijelentéseket tesznek, nincs helyük az intézmény soraiban.

Erre derült most fény a The Algemeiner cikke szerint, miután a magániskola vezetői úgy döntöttek, példás büntetésben részesítik azokat a hallgatóikat, akikről kiderült, hónapok óta folytattak gyűlölködő magatartást.

Az iskola 19 diákját vizsgálták, miután kiderült, hogy az intézmény falain belül náci köszöntésekkel kommunikáltak és a holokausztot gyalázták egy belső internetes csatornájukon, ahol nem csak a zsidókkal, de a feketebőrűekkel szemben is tarthatatlan hangot ütöttek meg.

Az iskola munkatársa, Samantha Wink azt mondta, hogy számos diákot felfüggesztettek tettükért, és akad olyan is, akit elbocsátottak az iskolából. Kanadai lapértesülések szerint a botrányos viselkedésű diákok különféle családi háttérből jöttek, és „főleg antiszemita és feketék elleni” tartalmakat osztottak meg az iskolai online platformon két évvel ezelőtt.

Azzal kapcsolatban, hogy vajon mi tartott ilyen sokáig abban, hogy az iskola vezetése számára is kiderüljön mindez, nincsenek információk. Azonban a vancouveri rendőrség szintén bekapcsolódott a nyomozásba. Szóvivőjük, Steve Addison szerint „az ügy továbbra is vizsgálat alatt áll”.

Kanada egy olyan ország, amely büszkén tartja magát sokszínűnek és toleránsnak, és hirdeti, hogy megvédi ezeket az értékeket. Továbbra is zéró toleranciát kell alkalmaznunk a gyűlölettel, a diszkriminációval és a fanatizmussal szemben

— fogalmazott a B’nai B’rith Canada zsidó érdekvédelmi szervezet vezetője az esettel kapcsolatban. Michael Mostyn elismerően tette hozzá: az iskola a lehető legjobb döntést hozta azzal, hogy kiutasította tagjai közül több vétkes diákját is. 

Hitleren gúnyolódó szatíra nyerte el a Torontói Filmfesztivál fődíját

Taika Waititi náci szatírája, a Jojo Rabbit nyerte el vasárnap a Torontói Filmfesztivál fődíját, amelyről közönségszavazás dönt.