Messiék legyőzték a BDS-t és Izraelben játszanak

A Közel-Kelet arab és zsidó futballrajongói is láthatják majd az argentinok szupersztárját, aki nemzete válogatottjával Izraelbe érkezik novemberben.

A Barcelona élő legendája, a világ egyik legjobb futballistája, Lionel Messi csapatával, az argentin válogatottal érkezik a Közel-Keletre, ahol Szaúd Arábiában és Izraelben is barátságos mérkőzéseken szerepelnek – adta hírül a The Jerusalem Post.

A lap az argentin Torneos y Competencias nevű sportközvetítési jogokat birtokló társaság csütörtöki közleménye alapján állítja:

Messi a legjobb barátjai-kollégái ellen lép fel először november 15-én az arab országban, ahol a Neymar vezette Brazíliával találkoznak, majd 19-én Tel-Avivban jelenlegi klubtársa, Luis Suarez által fémjelzett Uruguay ellen mérkőznek meg.

Fotó: The Times of Israel

A hír egyik érdekessége, hogy egy évvel korábban, alig pár héttel az oroszországi futball világbajnokság előtt az Argentin Labdarúgó Szövetségnek már volt egy szerződéses fellépése Izraelben, amit azonban akkor a BDS (a zsidó államot gazdasági és kulturális értelemben ellehetetleníteni kívánó szervezet) nyomására lemondtak.

Az akkori döntéshez nagyban hozzájárult, hogy nemcsak a nemzeti csapat, de személyesen Messi és családja ellen is agresszív és fenyegető támadásokkal jelentkeztek BDS-aktivisták, mondván a labdarúgó „az elnyomott palesztin nép érdekeit sérve” szerepelne Izraelben.