Terrortámadás történt Júdea-Szamáriában

Egy kelet-jeruzsálemi sofőr autós támadást követett el a csütörtök reggel a korai órákban a Ramallah közelében állomásozó izraeli csapatok ellen, azonban a katonáknak sikerült ártalmatlanná tenniük. A sofőrt lelőtték, izraeli katonák nem sérültek meg az incidensben – írja a The Times of Israel.

A határőrség közleménye szerint az izraeli biztonsági erők éjszakai rajtaütést hajtottak végre az al-Am’ari menekülttáborban, amelynek során két terrorista gyanús személyt letartóztattak.

A merényletben használt megroncsolódott jármű

Miután a csapat elhagyta a menekülttábor terültét, egy autó felgyorsított és belehajtott az izraeli katonai járműbe. Az izraeli biztonsági erők közleményben tudatták, hogy a támadó az ütközés után kést rántva akarta a katonákat megölni, azonban sikerült ártalmatlanítaniuk.

A támadó egy 20 éves arab fiatalember kelet-Jeruzsálemből, őt súlyos sérülésekkel a jeruzsálemi Shaarei Zedek korházba szállították.

Az incidenst követően nagyszámú palesztin tüntető érkezett a helyszínre és köveket, illetve gyújtóbombákat dobtak a határvédelmet ellátó katonákra.

Múlt szombaton hasonló módon egy szintén Júdea-Szamáriában, a palesztin felügyelet alatt álló Tul Karem városához közel állomásozó biztonsági alakulatra támadt egy terrorista, akit szerencsés módon sikerült ártalmatlanítani.

Az erőszakos cselekmények a hónap elején, a júdea-szamáriai Beit Ummar mellett kezdődtek, ahol robbanószerkezet robbant fel az ott állomásozó katonai alakulat közelében, egy másik szerkezetet később sikerült hatástalanítani.